Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ιστορία του κινηματογράφου “ΟΛΥΜΠΙΟΝ” ξεκινά από τις αρχές της δεκαετίας του ’50, όταν και ανεγέρθηκε ένας από τους πλέον σύγχρονους κινηματογράφους της εποχής, με επιβλητική αίθουσα χωρητικότητας 1000 ατόμων. Στις δεκαετίες ΄60 & ΄70 οι ταινίες του Φ. Φίνου, Σακελάριου, Δαλιανίδη, κ.α. γνωρίζουν μεγάλη εμπορική επιτυχία και την εποχή αυτή στην Κοζάνη λειτουργούν άλλες 4 αίθουσες το Άστρο, το Ηρώ, ο Φίλιππος και τα Τιτάνια. Το 1977 το κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ ανακαινίζεται υπό τη νέα διεύθυνση της οικογένειας Χαλκίδη και αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη φιλοξενώντας κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και πλήθος προσωπικοτήτων.

Στη δεκαετία του ’80 ο κινηματογράφος εισέρχεται σε περίοδο ύφεσης. Το ΟΛΥΜΠΙΟΝ διατηρεί ζωντανή την 7η τέχνη στην πόλη της Κοζάνης και αποτελεί το μοναδικό σε συνεχή λειτουργία κινηματογράφο στην πόλη από το 1987 και σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.
Από το 1977 έως σήμερα η διεύθυνση του κινηματογράφου παραμένει ίδια και ακολουθείται μια πορεία συνεχούς ανανέωσης σύμφωνα με την τεχνολογία ήχου και εικόνας που αναπτύσσεται ραγδαία.

Το 2000 το ΟΛΥΜΠΙΟΝ ανακαινίζεται ριζικά και διαμορφώνονται δύο αίθουσες προβολής

Το κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ συνεργάζεται με όλα τα γραφεία διανομής ταινιών στην Ελλάδα και εξασφαλίζει την προβολή μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών, ελληνικών και ξένων, σε προβολές σύγχρονες με Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ πρεμιέρες. Παράλληλα στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει ποιοτικές επιλογές από τον ανεξάρτητο αμερικάνικο και ευρωπαϊκό κινηματογράφο με στόχο να καλύψει όλο το φάσμα των απαιτήσεων του κινηματογραφόφιλου κοινού της Κοζάνης.

Δέσμευση της διεύθυνσης του κινηματογράφου αποτελεί η συνεχής ανανέωση και εκσυγχρονισμός των Αιθουσών καθώς και πρόγραμμα ταινιών με πολλές πρεμιέρες, κινηματογραφικές επιτυχίες, παιδικές ταινίες, ποιοτικές επιλογές, με στόχο τη παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους θεατές σε ένα σύγχρονο και ευχάριστο περιβάλλον.

KKP4693
KKP4695
OLYMPION L H WHITE 460p